Elif Yemenici / Redhouse Kidz
Kitabın Kazanımları: Hayal Kırıklığı İle Baş Etmek, İyimser Olmak, Üzüntü İle Baş Etmek
________________________________________________________
Bir gün arkadaşları oyun oynarken Kalben’i aralarına almıyorlar. Üstelik attıkları top yanlışlıkla elindeki dondurmayı yere düşürüyor ve dondurmasının kırılan külahı gibi Kalben’in de kalbi kırılıyor. Hikâye boyunca Kalben, kırık kalbine neyin iyi gelebileceğini arıyor. Bu sırada bir çok şey deniyor. En sonunda sıcacık bir gülümseme kalbini onarıyor. Çocuklar yaşadıkları mutsuzluk, hayal kırıklığı gibi duygular karşısında ne yapacağını bilemeyebilir. Bu kitapta, rahatsız eden duygu ile başa çıkarken, iyileştirici dokunuşu bulmak üzerine anlamlı bir arayış minik okurlara sunuluyor.
(Uzman Psikolog / Psikoterapist) Duygu KARAKULAK TAKVİM / 04.02.2021
________________________________________________________
Hayat her zaman istediğimiz gibi gitmez, insanlar umursamaz ve acımasız olabilir, kalbimiz kırılır. Peki, bu kalp kırıklığını gidermenin yolu nedir? İşte Eyvah Kalbim Kırıldı kırılan bir kalbi neyin onarabileceğinin cevabını çok güzel veriyor. Bir insanı mutlu ederek onun gülümsemesini sağlamak belki de dünyada insanı en iyi hissettiren şey. Bu sıcacık hikâye duygularıyla başa çıkmaya çalışan minikler için bir rehber niteliğinde…
(Editör / Metin Yazarı) Güniz ACAR BALCI / 17.02.2021
________________________________________________________
Resimleriyle çocuklarımızı ve hatta bizleri masalsı bir dünyaya davet eden bu hikayede, arkadaşları tarafından kalbi kırılan Kalben’in, kendini yeniden iyi hissetme çabalarına şahit oluyoruz. Elbette her bireyin kendini mutlu hissedeceği olay değişecektir. Belki bu kitap aracılığıyla çocuklarımızla “Seni ne mutlu ederdi peki?” gibi bir sohbetin kapılarını açabiliriz.
(Akademisyen) Dr. Hatice ZEYBEK / 26.02.2021
________________________________________________________
Bu kitap, psikoloğumuz tarafından 3-9 yaş aralığı için uygun bulunmuştur. Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği sınıf düzeyine göre punto uygunluğu açısından; çocuğunuz minimum 1. sınıf öğrencisi ise kendisinin okumasına uygundur. O zamana kadar çocuğunuza siz okuyabilirsiniz.