Anna Kemp / Sara Ogilvie / Pearson
Kitabın orijinal ismi: Rhinos Don’t Eat Pancakes
Kitabın Kazanımları: Aile İçinde Doğru İletişim Kurmak, Hayal Gücünü Zenginleştirmek, Hayvanlar ile Doğru İletişim Kurmak
________________________________________________________
Günümüzde ebeveynlerin yoğun hayat tempoları sebebiyle çocuklarının anlattıklarını duyamama hallerini anlatan çok değerli bir kitap. Odada kocaman mor bir gergedan var ama onu bile göremiyorlar. Yani sorun o kadar büyük… Çocukların en temel ihtiyaçları, söylediklerine kulak vermek ve onlarla oyun oynamaktır. Kitap içerisinde toplumsal cinsiyet eşitliğine dair küçük dokunuşlar çok yerinde; bunun yanında hayvanların yerinin hayvanat bahçesi değil doğal ortamlarının olduğu da çok hoş şekilde aktarılmış.
(Uzman Psikolog / Psikoterapist) Ziliha ULUBOY / 10.04.2022
________________________________________________________
Anne ve babaların zamanın getirisi olarak; fark etmeden, istemeden çocuklarına yaşattıkları yalnızlık hissi; canlı, sevimli resimlerle sade ve akıcı bir anlatımla aktarılmış. Yazar, hayvanların doğal yaşamda yaşamalarının desteklenmesi gerektiğini, miniklere hikâyenin sonunu bağlarken fısıldıyor. Yapılan hataların farkına varıldığında düzeltilebilir olduğuna da dikkat çekiyor. Keyifli nice okumalar…
(Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni) Nebihe Çiğdem GÜLSEVER / 25.05.2022
________________________________________________________
“Köpekler Bale Yapmaz” kitabının yazarı olunca ve kitabın adı “Gergedanlar Krep Yemez” olunca, farkılıklar üzerine bir kitap olduğu sanılsa da aslında kitabın asıl amacı aile içi iletişime hizmet etmek. Çünkü evde krep yemeyi çok seven kocaman gergedanın anne ve baba tarafından fark edilmemesi üzerine kurulu kitap. Bir yandan anne babası tarafından duyulmayan bir çocuk, bir yandan hayvanat bahçesinden kaçmış bir gergedanın sevimli, biraz da hüzünlü hikâyesi. Hüzünlü çünkü Begüm çok yalnız, hüzünlü çünkü anne ve babası çok çalışmak zorunda, hüzünlü çünkü gergedan, ailesinden uzakta… Kitap mutlu sonla bitermiş gibi yapıyor, anne ve babası Begüm’ü duyuyor, onunla iletişim kuruyor, gergedan ailesine kavuşmak için yola çıkıyor, ama başka bir yönden bakınca Begüm, bir sebeple kitabın sonunda gördüğü kutup ayısını en azından bir süreliğine annesine anlatmaktan kaçınıyor.
(Akademisyen) Gülşah Vardar HAMAMCIOĞLU / 07.06.2022
________________________________________________________
Bu kitap, psikoloğumuz tarafından 4-8 yaş aralığı için uygun bulunmuştur. Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği sınıf düzeyine göre punto uygunluğu açısından; çocuğunuz minimum 1. sınıf öğrencisi ise kendisinin okumasına uygundur. O zamana kadar çocuğunuza siz okuyabilirsiniz.
________________________________________________________
Kitabın orijinal dili İngilizce okumasını içeren bu video, içeriği hakkında fikir vererek aynı zamanda okuma şekli için öneri sunabilir.