Heinrich Böll / Emile Bravo / Desen Yayınları
Kitabın orijinal ismi: Anekdote zur Senkung der Arbeitsmoral
Kitabın Kazanımları: Asil Olmak, Bakış Açısını Genişletmek, Çevre Bilinci Edinmek, Evrensel Bakışa Sahip Olmak, Felsefi Bakış Açısı Geliştirmek, İlham Almak, Mizah Anlayışı Edinmek, Öngörülü Olmak, Özgür Olmak, Sorgulama Alışkanlığı Edinmek
________________________________________________________
1972 Nobel Edebiyat ödüllü Heinrich Böll’ün çok bilinen hikâyesi, çok güzel çizgilerle görsel ifade buluyor ve her yaştan tüm insanlığa doğayı koruma, hırslardan arınma ve azla yetinmeye dair bir hayat dersi sunuyor.
(Psikolog / Eğitimci) Ceyda ŞANLI / 26.08.2021
________________________________________________________
Nobel Ödüllü Heinrich Böll’ün muhteşem kaleminden son derece akıcı ve etkileyici bir öykü.
Çocuğunuzla öykü üzerine uzun uzun sohbet edebileceksiniz.
(Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni) Serap KORKMAZ / 27.08.2021
________________________________________________________
Hayatın önümüze en kolay seçenek olarak çıkardığı “Daha fazlası, biraz daha, azıcık daha…” anlayışı daha iyi anlatılabilir miydi emin değilim. O kadar güncel ve can alıcı bir konuyu ele almış ki yazar, insan okurken hayatını yargılamaktan kendini alamıyor. Sade resimleriyle çocukların ilgilisini çekecek bu kitap yine yaşı olmayan, biz yetişkinlerin de okuması, üzerine düşünmesi gereken bir eser. Çocuklarımız için de erken yaşta bu farkındalığa ulaşmaları için yürüyebilecekleri keyifli bir yol.
(Akademisyen) Dr. Hatice ZEYBEK / 10.09.2021
________________________________________________________
Bu kitap, psikoloğumuz tarafından 3-14 yaş aralığı için uygun bulunmuştur. Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği sınıf düzeyine göre punto uygunluğu açısından; çocuğunuz minimum 3. sınıf öğrencisi ise kendisinin okumasına uygundur. O zamana kadar çocuğunuza siz okuyabilirsiniz.